top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תliat yakhnich

פסיכותרפיה או טיפול תרופתי?


הבחירה בין טיפול רגשי לטיפול תרופתי יכולה להיות מבלבלת. אם אפשר לטפל בקושי רגשי גם באמצעות תרופות וגם באמצעות שיחות, אז במה לבחור?

להלן סיכום מתומצת של המלצות ארגון הפסיכולוגים האמריקאי (APA), המבוססות על תוצאות של מחקר מדעי. **בכל מקרה, בחירת סוג הטיפול אמורה להיעשות בהתייעצות עם מומחה (רופא או מטפל מתחום בריאות הנפש).

טיפול נפשי או טיפול תרופתי בטיפול בהפרעות נפשיות
טיפול בהפרעות נפשיות

דיכאון

סוגי הטיפול שהוכחו כיעילים: טיפול קוגניטיבי התנהגותי, פסיכותרפיה בין אישית וטיפול תרופתי. במקרים רבים, שילוב בין פסיכותרפיה לבין טיפול תרופתי מוביל לתוצאות הטובות ביותר. טיפול במטופלים עם נטיות אובדניות מחייב ליווי רפואי.

 

הפרעות חרדה

סוגי הטיפול שהוכחו כיעילים: טיפול קוגניטיבי התנהגותי וטיפול תרופתי. טיפול רגשי לרוב יעיל יותר לטווח הארוך, שכן הוא לא רק מצמצם סימפטומים, אלא עוזר לפתח דפוסי חשיבה והתמודדות שמצמצמים את רמת החרדה לאורך זמן.

 

התמכרות לאלכוהול ולסמים

סוגי טיפול שהוכחו כיעילים: טיפול קוגניטיבי התנהגותי, טיפול באמצעות שטח (outdoor therapy), תכנית 12 צעדים. טיפול בתרופות המצמצמות את הכמיהה לסם ואת השפעותיו תורם ליעילות הטיפול הנפשי.

 

בעיות בזוגיות, הורות וקשיי הסתגלות

סוגי הטיפול שהוכחו כיעילים: פסיכותרפיה (טיפול דינמי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי, פסיכותרפיה בין אישית, תרפיית קבלה ומחויבות ועוד).

 

סכיזופרניה והפרעה דו-קוטבית

סוג הטיפול שהוכח כמסייע: טיפול תרופתי. פסיכותרפיה פרטנית או משפחתית יכולה לשפר את תוצאות הטיפול התרופתי.

 

הפרעות אכילה

סוגי טיפול שהוכחו כיעילים (כולם חייבים להתבצע תחת השגחה רפואית): פסיכותרפיה וטיפול תרופתי, עם עדיפות לשילוב בין טיפול רגשי לטיפול תרופתי.

6 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page