top of page
Anxiety

מהו טיפול רגשי

טיפול פסיכולוגי/ רגשי מתקיים בסביבה תומכת ומכילה המאפשרת לך לדון בפתיחות במחשבות וברגשות שלך, לפתח מיומנויות להתמודדות עם סוגיות מורכבות שמעסיקות אותך, להתלבט לגבי דרכי פעולה בסיטואציות שונות ועוד. החוויה עשויה להשתנות בהתאם לצרכים הספציפיים שלך, לבעיות איתן את/ה מתמודד/ת ולגישה המקצועית של המטפל/ת.

 

עם זאת, יש כמה מרכיבים בסיסיים המתקיימים בדרך כלל בטיפול:

 

משך המפגש

מפגש טיפולי נמשך כ-45-50 דקות. לרוב, המפגשים מתקיימים אחת לשבוע.

 

סודיות בטיפול

התכנים שעולים בטיפול הינם חסויים ונשארים בינך לבין המטפל, פרט למצבים בהם המטפל מתרשם כי קיים סיכון של פגיעה בך או באחרים.

תחילת הטיפול

בפגישה הראשונה המטפל בדרך כלל ישאל אותך שאלות כדי להבין את הרקע שלך והאתגרים איתם את/ה מתמודד/ת. הבנת הרקע עוזרת למטפל להתאים את גישת הטיפול כך שתענה בצורה הטובה ביותר על הצרכים שלך.

יצירת קשר

מרכיב חיוני בטיפול הוא יצירת "ברית טיפולית" עם המטפל. המטפל יפעל ליצירת מרחב בטוח ולא שיפוטי בו תוכל/י לבטא את עצמך בפתיחות ובכנות.

 

הגדרת מטרות

המטפל יסייע לך לזהות מטרות ספציפיות אותן תרצה/י להשיג באמצעות הטיפול. מטרות אלה ישמשו כמפת דרכים בהמשך הטיפול.

התבוננות ותובנה

טיפול כרוך לעתים קרובות בהתבוננות בחוויות, מחשבות ורגשות, מההווה ומהעבר, כדי להבין את דפוסי ההתנהגות או החשיבה שעשויים לתרום לקשיים הנוכחיים שלך.

למידה של טכניקות

בהתאם לסוג הטיפול, המטפל יכול להציע טכניקות מגוונות שיעזרו לך להתמודד עם אתגרים, לשנות התנהגויות, לעבד רגשות ולשפר את הרווחה הכללית.

שיעורי בית ותרגול

ייתכן שתקבל/י שיעורי בית או מטלות לתרגול בין המפגשים. אלו עוזרים לחזק את הכישורים הנלמדים בטיפול ומעודדים התקדמות.

העצמה ותמיכה

תפקידו של המטפל הוא לתמוך ולעודד אותך לאורך התהליך הטיפולי, לכוון אותך לשינוי חיובי ולצמיחה אישית.

 

חוויית ה"ביחד"

טיפול הוא תהליך משותף. יעילותו תלויה בהתגייסות שלך לתהליך ובנכונות שלך לשתף, לחקור, לשאול ולהתנסות בהתנהגויות חדשות. המטפל יהיה שם כדי לסייע וללוות אותך במסע זה.

טיפול רגשי יכול לסייע לכם

לגשר על מצבי קונפליקט ביחסים

כל מערכת יחסים (זוגית, חברית, הורים-ילדים) טומנת בחובה פוטנציאל לקונפליקט. קונפליקט יכול להיות הרסני, והוא יכול גם לשמש כמדרגה להתפתחות, צמיחה ומערכת יחסים שלמה ועמוקה יותר. בטיפול אפשר להבין מה הם הטריגרים ליצירת הקונפליקט, לזהות תגובות הרסניות וללמוד דרכי התמודדות חיוביות.

להפחית חרדה ודאגה

הדאגה שלכם מונעת מכם לעסוק בדברים שאתם נהנים מהם? אתם נמנעים ממצבים מסוימים, מהתנהגויות או ממערכות יחסים בגלל שהם מעוררים חרדה? אנשים רבים חווים חרדה. בטיפול אפשר ללמוד לנהל טוב יותר את הדאגה והחרדה, להפסיק להימנע ממצבים מעוררי חרדה וללמוד לחיות חיים מלאים יותר. 

שאלון לאיבחון עצמי של רמת חרדה

להתמודד עם אובדן

התמודדות עם אובדן, צפוי או בלתי צפוי, מציבה בפנינו קושי רב מאוד. כשאנחנו אוהבים מישהו, הצער על אובדנו יהיה עמוק. אפשר ללמוד לחיות עם אובדן אם אנחנו מכירים בו ומפנים בליבנו מקום לכאב.

להתמודד עם דיכאון

מרגישים עצב מתמשך? חוסר עניין או הנאה מפעילויות מהן נהניתם בעבר? הפרעות בשינה והתיאבון? עייפות קיצונית? אלה יכולים להיות תסמינים של דיכאון. אחרי התייעצות רפואית ושלילה של גורמים פיזיולוגיים, חשוב לפנות לטיפול. הטיפול יכול להיות רגשי, תרופתי או שילוב ביניהם, בהתאם למצבכם. סוג הטיפול הנפוץ והיעיל במצבי דיכאון הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, המתמקד בשינוי של תהליכי חשיבה שליליים והתנהגויות התורמות לתסמיני דיכאון.

להתמודד עם התמכרות במשפחה

בני המשפחה של המכורים (לסמים, אלכוהול, הימורים ועוד), בין אם כאלה הנמצאים בטיפול ובין אם כאלה הממשיכים בדרך חיים הרסנית, מושפעים מאוד מן ההתמכרות וסובלים סבל נפשי, גופני, חברתי וכלכלי. הטיפול מאפשר לבני המשפחה מסגרת תומכת ולא שיפוטית בה אפשר לדון בהשלכות ההתמכרות על חייהם, לשים את הצרכים שלהם במרכז ולצמצם את התלות בין חייהם לבין נכונותו של המכור להיגמל.

להתגבר על מצבי לחץ

כולנו חווים מצבי לחץ הקשורים לעבודה, חיי המשפחה, יחסים עם חברים, בריאות ועוד. התסמינים של לחץ יכולים להיות פסיכולוגיים (דאגה, הצפה רגשית, פחד) וגופניים (נדודי שינה, בכי, דופק מואץ). הטיפול מסייע להתמודד עם לחץ על ידי מתן מרחב תומך בו ניתן לאוורר את הרגשות הקשים, ללמוד לווסת את תסמיני הלחץ ולפתח אסטרטגיות יעילות לפתרון בעיות.

bottom of page