top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תliat yakhnich

קשיים בהערכה עצמית - טיפול


5 דרכים בהן טיפול עוזר להתמודד עם הערכה עצמית נמוכה
טיפול בקשיים בהערכה עצמית

בהמשך לכתבה על הערכה עצמית... איך מתמודדים עם דימוי עצמי נמוך? האם טיפול רגשי יכול לעזור? ואם כן - איך?

טיפול רגשי מסייע להתמודד עם קשיים בהערכה עצמית על ידי יצירת מרחב בטוח ותומך בו אפשר לחקור את המחשבות והרגשות הקשורים לדימוי העצמי ולהבין את הגורמים שתרמו לעיצובו. בטיפול האדם לומד לאתגר ולנסח מחדש תפיסות עצמיות ואמונות שליליות ולטפח דימוי עצמי חיובי יותר. בנוסף, בטיפול ניתן ללמוד ולתרגל מיומנויות ספציפיות לבניית ביטחון עצמי וערך עצמי. לאורך זמן, תהליך זה מוביל לשיפור בהערכה העצמית ורמת סיפוק גבוהה יותר מהחיים.

להלן פירוט של 5 דרכים קונקרטיות בהן טיפול יכול לסייע להתמודד עם קשיים בהערכה עצמית.

  1. זיהוי סיבות: בטיפול אפשר לעזור לאדם לאתר את הסיבות העיקריות לקשיים בהערכה העצמית, בין אם זה חוויות מהעבר, לחצים חברתיים, משברים ועוד. הבנת הגורמים הללו יכולה להיות הצעד הראשון לקראת ריפוי.

  2. הבניה קוגניטיבית: באמצעות טכניקות של טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) אפשר לעזור לאדם לזהות, לאתגר ולשנות דפוסי חשיבה שליליים. שינוי זה מהוביל לתפיסה עצמית מאוזנת ומציאותית יותר.

  3. שינוי התנהגותי: בטיפול האדם מפתח מודעות להתנהגויות ודפוסים מזיקים התורמים להערכה עצמית נמוכה ולומד איך לשנות דפוסים אלה.

  4. ויסות רגשי: בטיפול האדם לומד מיומנויות של ויסות רגשי, מה שמאפשר לו לנהל רגשות שליליים ולהפחית ביקורת עצמית. למידה זו עוזר למנוע "מעגל קסם" של הערכה עצמית שלילית המופעלת על ידי רגשות.

  5. חמלה עצמית: בטיפול האדם לומד לתרגל חמלה עצמית – הוא לומד להתייחס לעצמו בסבלנות, הבנה והכלה, דבר התומך בהערכה עצמית חיובית לאורך זמן.

טיפול בבעיות בהערכה העצמית עוזר להתמודדות עם תחושת תקיעות בחיים ומשפר את שביעות הרצון הכללית בצורה ניכרת.

יש לכם שאלות? רוצים להתייעץ? מוזמנים לפנות. אני מקבלת בקליניקה בחדרה, 054-4712303

7 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page